Jadłospis 24.11– 28.11
Poniedziałek 24.11
Zupa ziemniaczana z kiełbasą
Składniki: ziemniaki, skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, olej, kiełbasa podwawelska (mięso wieprzowe GORCZYCA)
Naleśniki z twarogiem , polewa jogurtowa
Składniki : ciasto na naleśniki mąka pszenna,( GLUTEN, JAJA), farsz – twaróg biały LAKTOZA, polewa-jogurt grecki LAKTOZA, cukier trzcinowy
Jogurt owocowy do picia -LAKTOZA
Wtorek 25.11
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Składniki: pieczarki, ziemniaki, wywar na zupę ( kurczak, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz )
Gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą gryczaną
Składniki: mięso szynka wieprzowa , marchew, pieczarki , papryka ,cebula , czosnek, sól, pieprz, olej, kasza gryczana
Herbata miętowa , jabłko
Środa 26.11
Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami
Składniki: kasza jęczmienna pęczak, ziemniaki , wywar na zupę- (mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz)
Leczo z papryką, cukinią i piersią z kurczaka , bułka
Składniki: pierś z kurczaka , papryka kolorowa, cukinia, pomidory bez skóry , sól , pierz , olej, bułka pszenno- żytnia - GLUTEN
Herbata owocowa, banan
Czwartek 27.11
Zupa fasolowa z ziemniakami
Składniki: fasola, ziemniaki , wywar na zupę- (mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, majeranek, czosnek
Krokiety z serem i pieczarkami, sos pomidorowo-jogurtowy
Składniki: ciasto na naleśniki mąka pszenna,( GLUTEN, JAJA), farsz – pieczarki, cebula, ser żółty LAKTOZA , sos pomidorowo- jogurtowy , czosnek, sól, pieprz
Woda, jabłko
Piątek 28.11
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skóry, ryż , wywar na zupę(skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka), sól, pieprz, natka pietruszki
Ryba miruga , ziemniakami, surówką colesław
Składniki :Ryba filet miruga z pieca , ziemniaki z wody, surówka colesław( kapusta biała.cebula , marchew, jabłko)przyprawy -sól , pieprz , olej
Sok owocowo – warzywny Kubuś
Jadłospis 17.11 – 21.11
Poniedziałek 17.11
Żurek z biała kiełbasą i ziemniakami
Składniki: zakwas żurku – mąka żytnia GLUTEN, ziemniaki , biała kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA), wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por
Makaron z polewą truskawkowo -jogurtową
Składniki : makaron świderki pszenny-( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA) cukier trzcinowy, truskawki
Mleko czekoladowe do picia LAKTOZA
Wtorek 18.11
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Składniki: ogórki kiszone , ziemniaki, skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, koperek świeży
Spaghetti z mięsem i pomidorami
Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej
Herbata miętowa , jabłko
Środa 19.11
Krupnik ryżowy
Składniki: ryż, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz
Pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z buraka
Składniki: pałki z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody mięso, surówka – (burak ćwikłowy , jabłko, cebula . sól, pieprz)
Woda z cytryną, baton owocowy
Czwartek 20.11
Zupa z ciecierzycy z ziemniakami
Składniki: ciecierzyca, ziemniaki, pomidory bez skórki ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por , natka pietruszki
Udziec z indyka, kasza bulgur surówka porowa
Składniki: mięso udziec z indyka z pieca ,kasza bulgur gotowana na sypko, surówka-kapusta biała, por, marchew, przyprawy pieprz sól , olej
Woda z miodem , jabłko
Piątek 21.11
Rosół z makaronem
Składniki: : wywar na rosół ( mięso z kurczaka, mięso wieprzowe , włoszczyzna – marchew, por , seler, pietruszka), makaron nitki pszenny GLUTEN,JAJKA , sól, pieprz, natka pietruszki
Fish nggets , ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej
Składniki: RYBA – polędwica z mintaja , panierka BUŁKA TARTA –GLUTEN, JAJA, ziemniaki z wody, surówka z kapusty czerwonej ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, sól, pieprz), olej
Woda ,banan


