JADŁOSPIS  16.06-18.06

Poniedziałek 16.06

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą

Składniki: groch, ziemniaki ,wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz, kiełbasa wieprzowa ( mięso wieprzowe GORCZYCA)

Makaron z polewą truskawkową

Składniki : makaron świderki pszenny MĄKA, (GLUTEN),JAJKA , truskawki ,cukier trzcinowy ŚMIETANA , JOGURT GRECKI (LAKTOZA)

Lody czekoladowo- malinowe LAKTOZA

Wtorek 17.06

Zupa krem z marchwi

Składniki: marchew, masło LAKTOZA, ( wywar mięsno warzywny skrzydła z indyka , marchew SELER ,sól, pieprz ), natka pietruszki

Kotlety pożarski , ziemniaki, surówka z buraka

Składniki : mięso mielone z piersi kurczaka JAJA, GLUTEN(bułka tarta) , ziemniaki z wody , przyprawy -czosnek, sól, pieprz , olej, surówka (burak gotowany, jabłko, cebulka)

Woda , truskawka

Środa 18.06

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki-( wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy),ryż

Pałka z kurczaka , ziemniaki, surówka wiosenna

Składniki : pałka z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody , surówka (kapusta włoska, kukurydza, ogórek świeży ), przyprawy, sól pieprz, czosnek , olej

Woda , arbuz

JADŁOSPIS  09.06-13.06

Poniedziałek 09.06

Zupa pomidorowa z makaronem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki-( wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy),makaron świderki –GLUTEN, JAJKA

Placki ziemniaczane

Składniki : ziemniaki tarte - mąka -GLUTEN,JAJKA, cukier trzcinowy , sól, pieprz, olej

Herbata owocowa , arbuz

Wtorek 10.06

Zupa fasolowa z ziemniakami

Składniki: fasola, ziemniaki, wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz

Kurczak po chińsku z ryżem

Składniki : mięso –pierś z kurczaka , mieszanka chińska (papryka, por, cebula, marchew ,pędy babusa, grzyby mun), ryż gotowany na sypka, sos śmietanowy ( śmietana 18% LAKTOZA), przyprawy -czosnek, sól , pieprz, olej

Woda z cytryną, arbuz

Środa 11.06

Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami

Składniki: zakwas żurku mąka żytnia GLUTEN, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe GORCZYCA) , wywar mięsno-warzywny ( skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, liść laurowy)

Makaron penne z sosem meksykańskim

Składniki: makaron penne–GLUTEN, JAJA , mięso z piersi z kurczaka, sos pomidorowy -pomidory bez skórki , koncentrat pomidorowy, kukurydza, fasola ,przyprawy- bazylia ,czosnek , sól, pieprz , olej, ser żółty do posypania LAKTOZA

Woda, truskawka

Czwartek 12.06

Zupa ziemniaczana z kiełbasą

Składniki: ziemniaki , wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka), kiełbasa wieprzowa (GORCZYCA)

Gulasz wieprzowy z warzywami , kasza gryczana

Składniki : mięso wieprzowe od szynki , warzywa – marchew, papryka, pieczarki, sól, pieprz, ,kasza gryczana gotowana na sypko

Woda, truskawka

Piątek13.06

Barszcz czerwony z uszkami

Składniki: buraki , wywar mięsno-warzywny ( skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, liść laurowy), uszka mięsne , skład –ciasto - mąka GLUTEN , farsz mięso-wieprzowe mielone , sól, pieprz , majeranek, czosnek)

Ryba dorsz, ziemniaki , surówka wiosenna

Składniki: RYBA dorsz (,panierka , bułka tarta GLUTEN, JAJA), ziemniaki z wody, surówka ( kapusta biała młoda, papryka, marchew, jabłko, cebulka),sól, pieprz, olej

Mus owocowy