JADŁOSPIS  03.11-07.11

Poniedziałek 03.11

Kapuśniak z kapusty kiszonej z kiełbasą

Składniki: kapusta kiszona, ziemniaki ,wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz , kiełbasa wieprzowa(GORCZYCA)

Naleśniki z twarogiem z polewą truskawkową

Składniki : naleśnik- pszenny MĄKA, (GLUTEN),JAJKA ,farsz do naleśników – Twaróg biały półtłusty (LAKTOZA), truskawki ,cukier trzcinowy ŚMIETANA , JOGURT GRECKI (LAKTOZA)

Jogurt owocowy LAKTOZA

Wtorek 04.11

Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami

Składniki: kasza pęczak, ziemniak, wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz

Pierogi pizza, sos jogurtowo- czosnkowy

Składniki: ciasto na pierogi –GLUTEN, JAJA , farsz –pieczarki, pomidory, sos –jogurt LAKTOZA, czosnek , sól, pieprz , olej

Woda , jabłko

Środa 05.11

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki: pieczarki, makaron pszenny GLUTEN, JAJA ,wywar na zupę- skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, natka pietruszki

Kotlet mielony z ziemniakami , surówka z buraka

Składniki : mięso mielone wieprzowe JAJA, GLUTEN(bułka tarta) , ziemniaki z wody , przyprawy -czosnek, sól, pieprz , olej, surówka (burak gotowany, jabłko, cebulka)

Woda, banan

Czwartek 06.11

Zupa węgierska z ziemniakami

Składniki: papryka kolorowa, pomidory bez skóry, ziemniaki , mięso wieprzowe, wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka)

Kurczak po chińsku z ryżem

Składniki : mięso z piersi z kurczaka , mieszanka chińska (papryka, por, cebula, marchew, grzyby mun, czosnek), sól, pieprz, ,olej , ryż gotowany na sypko

Woda z miodem , gruszka

Piątek 07.11

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki-( wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy),ryż

Paluszki rybne , ziemniaki , surówka colesław

Składniki: paluszki rybne- RYBA dorsz, panierka bułka tarta GLUTEN,JAJA ziemniaki z wody, surówka ( kapusta biała, marchew, jabłko, cebulka),sól, pieprz, olej

Herbata miętowa, mus owocowy

JADŁOSPIS  27.10-31.10

Poniedziałek 27.10

Zupa fasolowa z ziemniakami

Składniki: soczewica, ziemniaki, pomidory ,wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz

Kluski leniwe, polewa jogurtowa

Składniki : kluski- mąka pszenna MĄKA, (GLUTEN),JAJKA ,twaróg biały LAKTOZA, polewa jogurt grecki LAKTOZA

Woda, mus owocowy

Wtorek 28.10

Zupa pomidorowa z makaronem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory krojone bez skóry, wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz , makaron pszenny świderki (GLUTEN,JAJA)

Kotlet pożarski z ziemniakami , surówka colesław

Składniki : mięso mielone z piersi kurczaka JAJA, GLUTEN(bułka tarta) ,ser żółty, ziemniaki z wody , przyprawy -czosnek, sól, pieprz , olej, surówka colesław ( kapusta młoda , jabłko ,sól, pieprz)

Woda z cytryna, jabłko

Środa 29.10

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: ogórki kiszone, ziemniaki , skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, natka pietruszki

Bitki wieprzowe , kasza gryczana, surówka z buraka

Składniki: mięso wieprzowe z pieca, sos pieczeniowy , kasza gryczana gotowany na sypko, sól, pieprz , olej, surówka z buraka-(burak gotowany, jabłko, , cebulka, sól, pieprz)

Woda z miodem, jabłko

Czwartek 30.10

Barszcz czerwony z ziemniakami

Składniki: burak, ziemniaki , wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka),sól, pieprz , liść laurowy, ziele angielskie

Krokiety z pieczarkami i serem, sos pomidorowy

Składniki : krokiety- GLUTEN, JAJA nadzienie- pieczarki , cebulka, ser żółty LAKTOZA, sos pomidorowy – pomidory zmiksowane , bazylia, czosnek , sól, pieprz

Woda , baton owocowy

Piątek 31.10

Zupa krem brokułów i cukinii

Składniki: brokuł, cukinia, wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy)

Ryba halibut z pieca , ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej

Składniki: Ryba halibut, ziemniaki z wody, surówka ( kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebulka),sól, pieprz, olej

Herbata miętowa ,banan