Jadłospis
15.09– 19.09
Poniedziałek 15.09
Zupa grochowa z kiełbasą
Składniki: groch, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz, kiełbasa wieprzowa- (mięso wieprzowe, GORCZYCA)
Makaron z polewą truskawkowo-jogurtową
Składniki : makaron pszenny-( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA), truskawki, cukier trzcinowy
Woda, arbuz
Wtorek 16.09
Zupa – krem dyniowy
Składniki: dynia, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, słonecznik prażony
Pałka z kurczaka , ziemniaki, surówka z buraka
Składniki: pałka z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody, surówka z buraka (burak ćwikłowy tarty, jabłko, cebulka , sól, pieprz), przyprawy: pieprz sól , olej
Herbata miętowa, śliwki
Środa 17.09
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Składniki: pieczarki, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, ŚMIETANA 18% LAKTOZA
Spaghetti z mięsem i pomidorami
Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej
Woda, batonik owocowy
Czwartek 18.09
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Składniki: dynia, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, słonecznik prażony
Pierogi z mięsem – polewa z cebulki
Składniki: ciasto na pierogi –mąka (GLUTEN,JAJA), farsz na pierogi - mięso mielone z łopatki (JAJA), przyprawy – pieprz, sól , czosnek , polewa - cebula
Woda z cytryną , arbuz
Piątek 19.09
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy – przetarte pomidory ,wywar na zupę skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, ryż , koperek świeży
Paluszki rybne z ziemniakami , surówka z kapusty młodej
Składniki: paluszki rybne-RYBA –dorsz ,ziemniaki z wody ,surówka z kapusty (kapusta, marchew tarta, jabłko, sól, pieprz), przyprawy – pieprz, sól , czosnek , olej , koperek
Woda, arbuz