JADŁOSPIS 25.03-27.03
Poniedziałek 25.03
Zupa wielowarzywny z ziemniakami
Składniki: warzywa – brokuł, marchew, kalafior, groszek zielony, ziemniaki skrzydła z indyka, marchew, por, pietruszka, SELER , słonecznik prażony, sól, pieprz
Makaron z polewą truskawkową
Składniki : makaron świderki pszenny MĄKA, (GLUTEN),JAJKA , truskawki ,cukier trzcinowy ŚMIETANA , JOGURT GRECKI (LAKTOZA)
Mleko kakaowe do picia
Wtorek 26.03
Rosół z makaronem
Składniki: rosół-( wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, szponder, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy), makaron nitki – MĄKA GLUTEN, JAJA , natka pietruszki
Udziec z kurczaka z ziemniakami , surówka z buraka ćwikłowego
Składniki : udziec z kurczaka z pieca , ziemniaki z wody , przyprawy -czosnek, sól, pieprz , olej, surówka z buraka ćwikłowego- (burak gotowany , cebulka , jabłko)
Woda z cytryną , mandarynka
Środa 27.03
Zupa fasolowa z kiełbasą
Składniki: fasola , wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz , kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA),olej, cebula, majeranek
Pierogi pizza , sos jogurtowo czosnkowy
Składniki : pierogi- MĄKA, GLUTEN, JAJA nadzienie- ser żółty, LAKTOZA, pieczarki , pomidorki koktajlowe , sos – jogurt grecki LAKTOZA , czosnek , sól, pieprz
Herbata miętowa , mandarynka
Czekolada od zajączka :)
Jadłospis 18.03 – 22.03
Poniedziałek 18.03
Zupa z soczewicy z ziemniakami
Składniki: soczewica czerwona , ziemniaki, skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, koperek świeży
Kluski leniwe z polewą jogurtową
Składniki : ziemniaki , twaróg (LAKTOZA),( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA) cukier trzcinowy
Woda z cytryną, jabłko
Wtorek 19.03
Barszcz czerwony z ziemniakami
Składniki: buraki tarkowane, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz
Spaghetti z mięsem i pomidorami
Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej
Herbata miętowa , jabłko
Środa 20.03
Zupa -kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Składniki: bukiet warzyw , ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz
Gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą bulgur
Składniki: mięso szynka wieprzowa , marchew, pieczarki , papryka ,cebula , czosnek, sól, pieprz, olej, kasza bulgur gotowana na sypko
Woda z miodem, jabłko
Czwartek 21.03
Żurek z jajkiem
Składniki: zakwas żurku – mąka żytnia GLUTEN, jajka gotowane na twardo ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por
Pierś z kurczaka z ziemniakami, surówka colesław
Składniki: mięso pierś z kurczaka , (BUŁKA TARTA- GLUTEN, JAJA) ,ziemniaki z wody, surówka-kapusta biała, marchew, przyprawy pieprz sól , olej
Woda z cytryną , jabłko
Piątek 22.03
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki , ryż ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por , natka pietruszki
Paluszki rybne , ziemniakami, surówka z ogórkiem kiszonym
Składniki: paluszki rybne z mintaja panierka (BUŁKA TARTA-GLUTEN,JAJA), ziemniaki z wody, surówka z ogórka kiszonego-( ogórek kiszony, cebula , marchew)przyprawy -sól , pieprz , olej
Woda , batonik owocowy