JADŁOSPIS 16.06-18.06
Poniedziałek 16.06
Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą
Składniki: groch, ziemniaki ,wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz, kiełbasa wieprzowa ( mięso wieprzowe GORCZYCA)
Makaron z polewą truskawkową
Składniki : makaron świderki pszenny MĄKA, (GLUTEN),JAJKA , truskawki ,cukier trzcinowy ŚMIETANA , JOGURT GRECKI (LAKTOZA)
Lody czekoladowo- malinowe LAKTOZA
Wtorek 17.06
Zupa krem z marchwi
Składniki: marchew, masło LAKTOZA, ( wywar mięsno warzywny skrzydła z indyka , marchew SELER ,sól, pieprz ), natka pietruszki
Kotlety pożarski , ziemniaki, surówka z buraka
Składniki : mięso mielone z piersi kurczaka JAJA, GLUTEN(bułka tarta) , ziemniaki z wody , przyprawy -czosnek, sól, pieprz , olej, surówka (burak gotowany, jabłko, cebulka)
Woda , truskawka
Środa 18.06
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki-( wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy),ryż
Pałka z kurczaka , ziemniaki, surówka wiosenna
Składniki : pałka z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody , surówka (kapusta włoska, kukurydza, ogórek świeży ), przyprawy, sól pieprz, czosnek , olej
Woda , arbuz
JADŁOSPIS 09.06-13.06
Poniedziałek 09.06
Zupa pomidorowa z makaronem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki-( wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy),makaron świderki –GLUTEN, JAJKA
Placki ziemniaczane
Składniki : ziemniaki tarte - mąka -GLUTEN,JAJKA, cukier trzcinowy , sól, pieprz, olej
Herbata owocowa , arbuz
Wtorek 10.06
Zupa fasolowa z ziemniakami
Składniki: fasola, ziemniaki, wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz
Kurczak po chińsku z ryżem
Składniki : mięso –pierś z kurczaka , mieszanka chińska (papryka, por, cebula, marchew ,pędy babusa, grzyby mun), ryż gotowany na sypka, sos śmietanowy ( śmietana 18% LAKTOZA), przyprawy -czosnek, sól , pieprz, olej
Woda z cytryną, arbuz
Środa 11.06
Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami
Składniki: zakwas żurku mąka żytnia GLUTEN, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe GORCZYCA) , wywar mięsno-warzywny ( skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, liść laurowy)
Makaron penne z sosem meksykańskim
Składniki: makaron penne–GLUTEN, JAJA , mięso z piersi z kurczaka, sos pomidorowy -pomidory bez skórki , koncentrat pomidorowy, kukurydza, fasola ,przyprawy- bazylia ,czosnek , sól, pieprz , olej, ser żółty do posypania LAKTOZA
Woda, truskawka
Czwartek 12.06
Zupa ziemniaczana z kiełbasą
Składniki: ziemniaki , wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka), kiełbasa wieprzowa (GORCZYCA)
Gulasz wieprzowy z warzywami , kasza gryczana
Składniki : mięso wieprzowe od szynki , warzywa – marchew, papryka, pieczarki, sól, pieprz, ,kasza gryczana gotowana na sypko
Woda, truskawka
Piątek13.06
Barszcz czerwony z uszkami
Składniki: buraki , wywar mięsno-warzywny ( skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, liść laurowy), uszka mięsne , skład –ciasto - mąka GLUTEN , farsz mięso-wieprzowe mielone , sól, pieprz , majeranek, czosnek)
Ryba dorsz, ziemniaki , surówka wiosenna
Składniki: RYBA dorsz (,panierka , bułka tarta GLUTEN, JAJA), ziemniaki z wody, surówka ( kapusta biała młoda, papryka, marchew, jabłko, cebulka),sól, pieprz, olej
Mus owocowy