Jadłospis

15.09– 19.09

Poniedziałek 15.09

Zupa grochowa z kiełbasą

Składniki: groch, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz, kiełbasa wieprzowa- (mięso wieprzowe, GORCZYCA)

Makaron z polewą truskawkowo-jogurtową

Składniki : makaron pszenny-( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA), truskawki, cukier trzcinowy

Woda, arbuz

Wtorek 16.09

Zupa – krem dyniowy

Składniki: dynia, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, słonecznik prażony

Pałka z kurczaka , ziemniaki, surówka z buraka

Składniki: pałka z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody, surówka z buraka (burak ćwikłowy tarty, jabłko, cebulka , sól, pieprz), przyprawy: pieprz sól , olej

Herbata miętowa, śliwki

Środa 17.09

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Składniki: pieczarki, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, ŚMIETANA 18% LAKTOZA

Spaghetti z mięsem i pomidorami

Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej

Woda, batonik owocowy

Czwartek 18.09

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: dynia, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, słonecznik prażony

Pierogi z mięsem – polewa z cebulki

Składniki: ciasto na pierogi –mąka (GLUTEN,JAJA), farsz na pierogi - mięso mielone z łopatki (JAJA), przyprawy – pieprz, sól , czosnek , polewa - cebula

Woda z cytryną , arbuz

Piątek 19.09

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki: koncentrat pomidorowy – przetarte pomidory ,wywar na zupę skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, ryż , koperek świeży

Paluszki rybne z ziemniakami , surówka z kapusty młodej

Składniki: paluszki rybne-RYBA –dorsz ,ziemniaki z wody ,surówka z kapusty (kapusta, marchew tarta, jabłko, sól, pieprz), przyprawy – pieprz, sól , czosnek , olej , koperek

Woda, arbuz