JADŁOSPIS 27.10-31.10
Poniedziałek 27.10
Zupa fasolowa z ziemniakami
Składniki: soczewica, ziemniaki, pomidory ,wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz
Kluski leniwe, polewa jogurtowa
Składniki : kluski- mąka pszenna MĄKA, (GLUTEN),JAJKA ,twaróg biały LAKTOZA, polewa jogurt grecki LAKTOZA
Woda, mus owocowy
Wtorek 28.10
Zupa pomidorowa z makaronem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory krojone bez skóry, wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew SELER ,por , pietruszka)warzywa ,sól, pieprz , makaron pszenny świderki (GLUTEN,JAJA)
Kotlet pożarski z ziemniakami , surówka colesław
Składniki : mięso mielone z piersi kurczaka JAJA, GLUTEN(bułka tarta) ,ser żółty, ziemniaki z wody , przyprawy -czosnek, sól, pieprz , olej, surówka colesław ( kapusta młoda , jabłko ,sól, pieprz)
Woda z cytryna, jabłko
Środa 29.10
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Składniki: ogórki kiszone, ziemniaki , skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, natka pietruszki
Bitki wieprzowe , kasza gryczana, surówka z buraka
Składniki: mięso wieprzowe z pieca, sos pieczeniowy , kasza gryczana gotowany na sypko, sól, pieprz , olej, surówka z buraka-(burak gotowany, jabłko, , cebulka, sól, pieprz)
Woda z miodem, jabłko
Czwartek 30.10
Barszcz czerwony z ziemniakami
Składniki: burak, ziemniaki , wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka),sól, pieprz , liść laurowy, ziele angielskie
Krokiety z pieczarkami i serem, sos pomidorowy
Składniki : krokiety- GLUTEN, JAJA nadzienie- pieczarki , cebulka, ser żółty LAKTOZA, sos pomidorowy – pomidory zmiksowane , bazylia, czosnek , sól, pieprz
Woda , baton owocowy
Piątek 31.10
Zupa krem brokułów i cukinii
Składniki: brokuł, cukinia, wywar mięsno warzywny – mięso z kurczaka, marchew, pietruszka , por, SELER, sól, pieprz ziele angielskie ,cebula, liść laurowy)
Ryba halibut z pieca , ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej
Składniki: Ryba halibut, ziemniaki z wody, surówka ( kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebulka),sól, pieprz, olej
Herbata miętowa ,banan
Jadłospis 20.10– 24.10
Poniedziałek 20.10
Zupa grochowa z kiełbasą
Składniki: groch, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz, kiełbasa wieprzowa- (mięso wieprzowe, GORCZYCA)
Makaron z polewą truskawkowo-jogurtową
Składniki : makaron pszenny-( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA), truskawki, cukier trzcinowy
Mleko czekoladowe LAKTOZA
Wtorek 21.10
Zupa – krem dyniowy
Składniki: dynia, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, słonecznik prażony
Pierś z kurczaka , ziemniaki, surówka z marchwi
Składniki: pierz kurczaka z pieca, ziemniaki z wody, surówka z marchwi (marchew tarta, jabłko, cebulka , sól, pieprz), przyprawy: pieprz sól , olej
Herbata miętowa, jabłko
Środa 22.10
Zupa jarzynowa z kluseczkami
Składniki: jarzyny- marchew, brokuł, kalafior, fasolka , wywar na zupę- ( mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz), kluski pszenne ( MĄKA-GLUTEN, JAJA)
Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami
Składniki: mięso wieprzowe mielone , ryż , kapusta biała sos-pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, ziemniaki z wody, natka pietruszki, przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej
Woda z cytryną , jabłko
Czwartek 23.10
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą
Składniki: zakwas żurku (MĄKA ŻYTNIA –GLUTEN),ziemniaki, kiełbasa biała(mięso wieprzowe -GORCZYCA ), przyprawy: sól, pieprz, czosnek, majeranek ,liść laurowy
Udziec z indyka z kaszą bulgur, surówka z buraka
Składniki: mięso z indyka – udziec bez skry, kasza bulgur gotowana na sypko, surówka z buraka( burak gotowany tarty, jabłko, cebulka , sól, pieprz), olej
Woda , mus owocowy
Piątek 24.10
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy – przetarte pomidory ,wywar na zupę skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, ryż , koperek świeży
Halibut , ziemniakami , surówka z kapusty kiszonej
Składniki: RYBA –halibut z pieca, ziemniaki z wody ,surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew tarta, jabłko, sól, pieprz), przyprawy – pieprz, sól, olej , koperek
Sok owocowo-warzywny


