Jadłospis  17.11 – 21.11

Poniedziałek 17.11

Żurek z biała kiełbasą i ziemniakami

Składniki: zakwas żurku – mąka żytnia GLUTEN, ziemniaki , biała kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA), wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por

Makaron z polewą truskawkowo -jogurtową

Składniki : makaron świderki pszenny-( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA) cukier trzcinowy, truskawki

Mleko czekoladowe do picia LAKTOZA

Wtorek 18.11

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: ogórki kiszone , ziemniaki, skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, koperek świeży

Spaghetti z mięsem i pomidorami

Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej

Herbata miętowa , jabłko

Środa 19.11

Krupnik ryżowy

Składniki: ryż, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz

Pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z buraka

Składniki: pałki z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody mięso, surówka – (burak ćwikłowy , jabłko, cebula . sól, pieprz)

Woda z cytryną, baton owocowy

Czwartek 20.11

Zupa z ciecierzycy z ziemniakami

Składniki: ciecierzyca, ziemniaki, pomidory bez skórki ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por , natka pietruszki

Udziec z indyka, kasza bulgur surówka porowa

Składniki: mięso udziec z indyka z pieca ,kasza bulgur gotowana na sypko, surówka-kapusta biała, por, marchew, przyprawy pieprz sól , olej

Woda z miodem , jabłko

Piątek 21.11

Rosół z makaronem

Składniki: : wywar na rosół ( mięso z kurczaka, mięso wieprzowe , włoszczyzna – marchew, por , seler, pietruszka), makaron nitki pszenny GLUTEN,JAJKA , sól, pieprz, natka pietruszki

Fish nggets , ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej

Składniki: RYBA – polędwica z mintaja , panierka BUŁKA TARTA –GLUTEN, JAJA, ziemniaki z wody, surówka z kapusty czerwonej ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, sól, pieprz), olej

Woda ,banan

Jadłospis  12.11 – 14.11

Środa 12.11

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą

Składniki: groch , ziemniaki, wywar na zupę skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, cebula, majeranek, kiełbasa podwawelska (mięso wieprzowe mielone GORCZYCA)

Placki ziemniaczana

Składniki: ziemniaki tarte, mąka ziemniaczana, JAJA ,przyprawy: , pieprz sól , olej

Woda z cytryną , jabłko

Czwartek 13.11

Zupa pomidorowa z makaronem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki , makaron pszenny GLUTEN,JAJA ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por , natka pietruszki

Pierś z kurczaka z ziemniakami, surówka porowa

Składniki: mięso pierś z kurczaka z pieca ,ziemniaki z wody, surówka-(kapusta biała, por, marchew), przyprawy pieprz sól , olej

Sok Kubuś

Piątek 14.11

Barszcz czerwony z uszkami

Składniki: buraki tarkowane, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz, uszka z mięsem wieprzowym GLUTEN,JAJA

Makaron z łososiem atlantyckim w sosie jogurtowo-serowym

Składniki: RYBA –łosoś, makaron pszenny GLUTEN, JAJA, sos jogurtowo serowy (jogurt grecki ,ser żółty LAKTOZA ), sól, pieprz, olej

Herbata miętowa, jabłko