Jadłospis 15.04– 19.04
Poniedziałek 15.04
Zupa pomidorowa z makaronem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki, wywar mięsno- warzywny (mięso z kurczaka, marchew, por, cebula, SELER) , natka pietruszki
Placki ziemniaczane
Składniki :ziemniaki tarte (mąka pszenna GLUTEN, JAJA) , sól, pieprz, olej
Woda, mus owocowy
Wtorek 16.04
Zupa węgierska z ziemniakami
Składniki: papryka czerwona, koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki ,ziemniaki ,mięso wieprzowe, wywar mięsno- warzywny (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER)
Pierogi z mięsem , polewa z cebulki
Składniki: pierogi (MĄKA- GLUTEN, JAJA) farsz- mięso mielone wieprzowe, cebulka , sól, pieprz) polewa – cebulka duszona, sól, pieprz, olej
Herbata miętowa , gruszka
Środa17.04
Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami
Składniki: kasza pęczak, ziemniaki, wywar mięsno- warzywny (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER) , natka pietruszki
Ryż po chińsku z piersią z kurczaka
Składniki: ryż brązowy , mięso z piersi kurczaka ,warzywa – mieszanka chińska ( babus, marchew , por, SELER, grzyby chińskie) ,sól, pieprz, olej
Woda, gruszka
Czwartek 18.04
Zupa brokułowa z kluseczkami
Składniki: brokuły, kluseczki -MĄKA- GLUTEN, JAJA ,wywar warzywny- (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER), sól, pieprz
Gołąbki siekane w sosie pomidorowym z ziemniakami
Składniki : mięso wieprzowe , kapusta biała , sos pomidorowy – koncentrat pomidorowy , cebulka , marchew, ziemniaki z wody, sól, pieprz , olej
Woda, jabłko
Piątek 19.04
Zupa pieczarkowa z makaronem
Składniki: pieczarki, makaron świderki MĄKA- GLUTEN, JAJA ,wywar warzywny- (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER), sól, pieprz, natka pietruszki
Łosoś z pieca, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej
Składniki: łosoś z pieca , ziemniaki z wody, surówka (kapusta kiszona, marchew, jabłko tarte, cebulka) sól, pieprz, olej
Woda, jabłko
Jadłospis 08.04 – 12.04
Poniedziałek 08.04
Barszcz czerwony z ziemniakami
Składniki: buraki tarkowane, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz
Kluski leniwe z polewą jogurtową
Składniki : ziemniaki , twaróg (LAKTOZA),( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA) cukier trzcinowy
Jogurt owocowy do picia
Wtorek 09.04
Zupa z soczewicy z ziemniakami
Składniki: soczewica czerwona , ziemniaki, skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, koperek świeży
Spaghetti z mięsem i pomidorami
Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej
Herbata miętowa , jabłko
Środa 10.04
Kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami
Składniki: kapusta kwaszona , ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz
Bitki wieprzowy z kaszą bulgur, surówka z buraka
Składniki: mięso wieprzowa ,cebula , czosnek, sól, pieprz, olej, kasza bulgur gotowana na sypko, surówka – (burak ćwikłowy , jabłko, cebula . sól, pieprz)
Woda z miodem, jabłko
Czwartek 11.04
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki , ryż ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por , natka pietruszki
Pierś z kurczaka z ziemniakami, surówka colesław
Składniki: mięso pierś z kurczaka , (BUŁKA TARTA- GLUTEN, JAJA) ,ziemniaki z wody, surówka-kapusta biała, marchew, przyprawy pieprz sól , olej
Woda z cytryną , jabłko
Piątek 12.04
Żurek z biała kiełbasą
Składniki: zakwas żurku – mąka żytnia GLUTEN , biała kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA), wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por
Makaron z cukinią i łososiem
Składniki: łosoś , cukinia , makaron tagiatelle (MĄKA- GLUTEN, JAJA) , sos na bazie śmietany (LAKTOZA) , sól, pieprz, olej
Woda , batonik owocowy