Jadłospis  15.04– 19.04

Poniedziałek 15.04

Zupa pomidorowa z makaronem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki, wywar mięsno- warzywny (mięso z kurczaka, marchew, por, cebula, SELER) , natka pietruszki

Placki ziemniaczane

Składniki :ziemniaki tarte (mąka pszenna GLUTEN, JAJA) , sól, pieprz, olej

Woda, mus owocowy

Wtorek 16.04

Zupa węgierska z ziemniakami

Składniki: papryka czerwona, koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki ,ziemniaki ,mięso wieprzowe, wywar mięsno- warzywny (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER)

Pierogi z mięsem , polewa z cebulki

Składniki: pierogi (MĄKA- GLUTEN, JAJA) farsz- mięso mielone wieprzowe, cebulka , sól, pieprz) polewa – cebulka duszona, sól, pieprz, olej

Herbata miętowa , gruszka

Środa17.04

Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami

Składniki: kasza pęczak, ziemniaki, wywar mięsno- warzywny (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER) , natka pietruszki

Ryż po chińsku z piersią z kurczaka

Składniki: ryż brązowy , mięso z piersi kurczaka ,warzywa – mieszanka chińska ( babus, marchew , por, SELER, grzyby chińskie) ,sól, pieprz, olej

Woda, gruszka

Czwartek 18.04

Zupa brokułowa z kluseczkami

Składniki: brokuły, kluseczki -MĄKA- GLUTEN, JAJA ,wywar warzywny- (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER), sól, pieprz

Gołąbki siekane w sosie pomidorowym z ziemniakami

Składniki : mięso wieprzowe , kapusta biała , sos pomidorowy – koncentrat pomidorowy , cebulka , marchew, ziemniaki z wody, sól, pieprz , olej

Woda, jabłko

Piątek 19.04

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki: pieczarki, makaron świderki MĄKA- GLUTEN, JAJA ,wywar warzywny- (mięso z kurczaka , marchew, por, cebula, SELER), sól, pieprz, natka pietruszki

Łosoś z pieca, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej

Składniki: łosoś z pieca , ziemniaki z wody, surówka (kapusta kiszona, marchew, jabłko tarte, cebulka) sól, pieprz, olej

Woda, jabłko

Jadłospis  08.04 – 12.04

Poniedziałek 08.04

Barszcz czerwony z ziemniakami

Składniki: buraki tarkowane, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz

Kluski leniwe z polewą jogurtową

Składniki : ziemniaki , twaróg (LAKTOZA),( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA) cukier trzcinowy

Jogurt owocowy do picia

Wtorek 09.04

Zupa z soczewicy z ziemniakami

Składniki: soczewica czerwona , ziemniaki, skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, koperek świeży

Spaghetti z mięsem i pomidorami

Składniki: mięso wieprzowe - mielona ,pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, makaron spaghetti (GLUTEN,JAJA) przyprawy: bazylia , pieprz sól , olej

Herbata miętowa , jabłko

Środa 10.04

Kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami

Składniki: kapusta kwaszona , ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz

Bitki wieprzowy z kaszą bulgur, surówka z buraka

Składniki: mięso wieprzowa ,cebula , czosnek, sól, pieprz, olej, kasza bulgur gotowana na sypko, surówka – (burak ćwikłowy , jabłko, cebula . sól, pieprz)

Woda z miodem, jabłko

Czwartek 11.04

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki: koncentrat pomidorowy, pomidory bez skórki , ryż ,wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por , natka pietruszki

Pierś z kurczaka z ziemniakami, surówka colesław

Składniki: mięso pierś z kurczaka , (BUŁKA TARTA- GLUTEN, JAJA) ,ziemniaki z wody, surówka-kapusta biała, marchew, przyprawy pieprz sól , olej

Woda z cytryną , jabłko

Piątek 12.04

Żurek z biała kiełbasą

Składniki: zakwas żurku – mąka żytnia GLUTEN , biała kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA), wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por

Makaron z cukinią i łososiem

Składniki: łosoś , cukinia , makaron tagiatelle (MĄKA- GLUTEN, JAJA) , sos na bazie śmietany (LAKTOZA) , sól, pieprz, olej

Woda , batonik owocowy