Jadłospis 05.05– 09.05
Poniedziałek 05.05
Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami
Składniki: groch, ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól , pierz, kiełbasa wieprzowa- (mięso wieprzowe, GORCZYCA)
Makaron z polewą truskawkowo-jogurtową
Składniki : makaron pszenny-( MĄKA- GLUTEN, JAJA),jogurt grecki (LAKTOZA), truskawki, cukier trzcinowy
Mleko czekoladowe LAKTOZA
Wtorek 06.05
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki: koncentrat pomidorowy – przetarte pomidory ,wywar na zupę skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz, ryż , koperek świeży
Kotlety mielone, ziemniaki, surówka z buraka
Składniki: kotlety- mięso mielone wieprzowe , JAJA, BUŁKA RAETA -GLUTEN, ziemniaki z wody, surówka z buraka (burak ćwikłowy tarty, jabłko, cebulka , sól, pieprz), przyprawy: pieprz sól , olej
Herbata miętowa, jabłko
Środa 07.05
Zupa – krem dyniowy
Składniki: dynia, wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, słonecznik prażony
Pałka z kurczaka , ziemniaki, surówka z marchwi
Składniki: pałka z kurczaka z pieca, ziemniaki z wody, surówka z marchwi (marchew tarta, jabłko, cebulka , sól, pieprz), przyprawy: pieprz sól , olej
Woda z cytryną , baton owocowy
Czwartek 08.05
Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami
Składniki: kasz pęczak , ziemniaki , wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, sól, pieprz
Krokiety z pieczarkami i serem, sos pomidorowo-bazyliowy
Składniki: krokiety – GLUTEN (mąka pszenna), JAJA , farsz pieczarki, cebula , ser żółty –LAKTOZA przyprawy – pieprz, sól , czosnek , olej
Woda z cytryną , banan
Piątek 09.05
Żurek z biała kiełbasą
Składniki: zakwas żurku – mąka żytnia GLUTEN, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA), wywar na zupę- mięso skrzydło z indyka, marchew, SELER, por
Halibut , ziemniaki, surówka z pora
Składniki: RYBA –halibut z pieca, ziemniaki z wody , surówka z pora ( por, jabłko, sól, pieprz), przyprawy ; sól, pieprz, olej
Woda, jabłko
JADŁOSPIS 28.04 -30.04
Poniedziałek 28.04
Barszcz ukraiński z ziemniakami
Składniki: burak, fasola ,marchew, ogórki kiszone, ziemniaki ,wywar na zupę- skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, natka pietruszki
Kartacze z mięsem, polewa z cebulki
Składniki : ziemniaki gotowane. MĄKA(GLUTEN),JAJA , nadzienie – mięso wieprzowe , cebulka , sól, pieprz, polewa cebulka duszona
Herbata miętowa, jabłko
Wtorek 29.04
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Składniki: pieczarki, ziemniaki ,wywar na zupę- skrzydła z indyka, marchew, SELER, por, pietruszka, , sól, pieprz, natka pietruszki
Udziec z indyka, kasza bulgur, surówka z buraka
Składniki: udziec z indyka z pieca , kasza bulgur gotowana na sypko, sól, pieprz , olej, surówka z buraka-(burak gotowany, jabłko, , cebulka, sól, pieprz)
Woda z miodem , jabłko
Środa 30.04
Kapuśniak z kiszonej kapust z kiełbasą i ziemniakami
Składniki: kapusta kiszona , ziemniaki , wywar mięsno warzywny ( skrzydła z kurczaka , marchew , SELER ,por , pietruszka) ,sól, pieprz , kiełbasa ( mięso wieprzowe, GORCZYCA),olej
Naleśniki z twarogiem i dżemem - polewa jogurtowa
Składniki : naleśniki- mąka pszenny MĄKA, (GLUTEN),JAJKA , nadzienie –twaróg biały LAKTOZA, cukier trzcinowy, dżem owocowy o obniżonej zawartości cukru ,
polewa- jogurt grecki LAKTOZA
Mleko czekoladowe - LAKTOZA